In de blog ‘Clean it up’ hebben jullie kunnen lezen hoe belangrijk een goede reiniging is voor je huid en wat voor product je het beste voor welk huidtype kan gebruiken. Voor de juiste skincare routine adviseer ik altijd om een goede basis aan verzorgingsproducten te gebruiken, dan kan je deze altijd nog gaan uitbreiden wanneer je merkt dat je huid extra behoefte heeft. Denk aan boosters, serums, maskers, peeling etc etc.
In de derde week van de intelligente lockdown hebben we met June en 16 deelnemers een Skin challenge gehouden. Deze duurde twee weken, alle deelnemers kregen een vragenlijst die zij in moesten vullen. De vragen gingen over hoe hun huidverzorging eruit zag, over voeding, drinken, slaap en ga zo maar door. Wat ons opviel bij de ingevulde vragenlijsten was dat iedere deelnemer last had van een vochtarme huid. De huid voelt vaak trekkerig aan en bij het opduwen van de huid ontstaan er kleine, fijne rimpeltjes. Een vochtarme huid kan sneller last krijgen van onzuiverheden en huidkwaaltjes, hoog tijd om bij jezelf op inspectie te gaan dus!

WAARDOOR WORDT DIT VEROORZAAKT EN VOORAL: WHAT TO DO ABOUT IT!? Simpel. Een vochtarme huid wordt veroorzaakt doordat de huid simpelweg geen goede weerstand heeft, de huid is ‘broos’, hierdoor is de vochthuishouding in de huid niet optimaal. Het is belangrijk om de huid weer sterk te krijgen en te herstellen.

// Kijk eens naar de producten die je gebruikt. En dan kom ik terug op wat ik in de 2e alinea noemde. Zorg dat je basisverzorging goed is. Het komt vaak voor dat we onze beautykastjes vol hebben staan met ontzettend veel verschillende producten, je ziet dan ook vaak dat deze kwalitatief minder hoog liggen. Investeer liever in minder, maar kwalitatief hogere producten, zorg daarbij dat er altijd een cleanser en dagcrème aanwezig is. Later kan je kijken naar de extra behoeftes van je huid, eerst is het belangrijk dat deze weer in balans komt.

// Water is your friend. Veel water drinken draagt bij aan een mooie huid. Het is niet de oplossing voor een vochtarme huid maar het draagt zeker bij aan een betere conditie waardoor de weerstand uiteindelijk weer wordt versterkt. Nederlanders zijn zuinig wordt vaak gezegd, behalve met water ;). Vaak douchen we te lang en ook veel te warm, quilty as charged hier hoor. Naast dat dit natuurlijk helemaal niet goed is voor onze planeet is het ook voor onze huid super slecht. Het droogt je huid uit en tast de bovenste huidlaag aan. Wil jij van je vochtarme huid af, probeer het douchen dan zo kort mogelijk te houden en qua temperatuur geen standje lava meer.

// Een gezonde huid begint van binnenuit. Super cliché maar waar. Om de huid te versterken en te herstellen is vitamine C & E heel belangrijk. Probeer eens vaker een verse smoothie te maken met o.a: Spinazie (beschermt), kiwi (vitamine C versterkt en zorgt voor een stralende huid) en avocado (gezonde vetten en vééél vitamines) als basis en breidt evt verder uit met groentes die je lekker vindt, wortels bijvoorbeeld!

Nog één leuke, huis, tuin & keukentip. Probeer eens een masker van olijfolie, doe dit bij voorkeur voor het slapengaan. Breng een fijn laagje aan op de huid en laat het een half uurtje intrekken. Haal het er daarna af met lauwwarm water, DEP de huid droog en breng je verzorging aan. Olijfolie bevat  veel vitamine E wat de huid helpt bij het herstellen. Kijk hoe je huid hierop reageert en wanneer dit goed is herhaal je dit eens in de twee weken.
Genoeg om mee aan de slag te gaan dus. En wil jij nou ook zo’n gepersonaliseerd huidplan waarin we eens goed naar jouw huid gaan kijken en tips geven om de huid te verbeteren? Deze is in onze webshop te bestellen! Heb je nog vragen? Stel deze hieronder in comments of neem contact met ons op!

Liefs, June