Bij June werken we met natuurlijke producten, zonder slechte stoffen. Dit is iets wat wij heel belangrijk vinden. Afgezien van dat we steeds bewuster worden met z’n allen hebben we vaak nog geen idee wat er in onze cosmetica producten zit verwerkt en hoe we dit kunnen herkennen. Terwijl het een grote impact kan hebben op je hormonen (mannen, dit geldt ook voor jullie!), je huid, je lichaam en niet te vergeten ons milieu.

// PARABENEN & FTALATEN
Beide staan ze er om bekent dat ze je hormonen uit balans kunnen halen. En we weten maar al te goed dat we deze zoveel mogelijk tevreden willen houden;)
Parabenen zijn conserveringsmiddelen dat in meer dan 75%(!) van de cosmetica zit verwerkt. Je herkent ze op je etiket door:
– Methylparabeen
– Butylparabeen
– Propylparabeen
– Isoparabeen

Ftalaten worden gebruikt als weekmakers van plastic, het is een fijne stof die gemakkelijk je huid binnendringt en zich zo door je lichaam verspreid. Ze zijn moeilijk te achterhalen in een product, dit komt doordat ftalaten in cosmetica worden gebruikt als stabilisator voor synthetische parfums. Het probleem daarmee is dat een fabrikant dit wettelijk gezien niet op de verpakking hoeft te zetten. Wat er precies in een parfum zit is ‘bedrijfseigen’ informatie omdat het anders makkelijk gekopieerd kan worden door concurrenten. Daarom is het wel zo makkelijk om voor parfumvrije producten te kiezen, dan ben je altijd zeker van je zaak. Ook als je de volgende stoffen op je product ziet staan weet je dat ze ftalaten bevatten:
– DMP, DEP
– Dibutyl/diethyl ester
– 2-benzenedicarboxylate

// MINERALE OLIEN & SULFATEN
Minerale olien sluiten de huid af waardoor de zuurstoftoevoer wordt geblokkeerd en de vochthuishouding uit balans wordt gehaald. Bovendien trekt het snel vuil aan waardoor je poriën sneller verstopt raken en dit zorgt weer voor onzuiverheden en irritatie. Hoe herken je ze?
– Mineral Oil
– Petrolatum (Vaseline)
– Paraffinum-Liquidum
– Paraffinum-Subliquidum
– Cera Microcristallina

Sulfaten zijn zeer agressieve reinigers, kan de huid gigantisch uit balans halen en tast de beschermlaag van de huid aan. Dit zijn de voorkomende sulfaten:
– Sodium Lauryl Sulphate
– Sodium Laureth Sulphate
– Ammonium Lauryl Sulfate
– Ammonium Laureth Sulfate.

// MICROBEADS
AKA plastic, zo mega slecht voor ons milieu. Een heus probleem gezien het door ons in de zee (plasticsoep), rivieren en meren terecht komt, zo weer bij de vissen en micro-organismen. En dan weer gezellig bij ons op het bord waardoor het in ons lichaam terecht komt. Kortom het verspreid zich, en snel. Wil jij dit ook niet? Je herkent het op je product door:
– polypropeen
– polyethyleen
– polyethyleentereftalaat
– nylon
– polymethyl methaacrylaat.

En wil je echt zeker zijn van je product? Scan deze dan via de app beat the microbead. een app die speciaal is ontwikkeld om jouw producten hierop te controleren, just to be 100% sure!

// TIP
Laat je niet misleiden door sterke reclames maar wees kritisch! Neem de tijd om dit eens even door te nemen bij jouw producten. Investeer ook liever in een paar goede producten in plaats van veel verschillende producten van mindere kwaliteit. In the end kom je in totaal toch ongeveer op hetzelfde bedrag uit.

GOOD LUCK!

Liefs, June