De verzorging van de huid. We hebben wat betreft huidverzorging zoveel keuze. Reinigingsgel, reinigingswater, reinigingsmelk, reinigingscreme.. Laat ik voor het gemak de verschillende serums, dagcrèmes, nachtcrèmes, getinte dagcrèmes en maskers maar even achterwege laten in dit verhaal. Wanneer doen we het goed? Wat past het beste bij jouw huid en waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw product. Natuurlijk is dit voor ieder verschillend. We hebben namelijk te maken met verschillende huidtypes. De één wil de focus leggen op de anti-aging terwijl de ander struggelt met een droge huid.

Mijn advies voor iedereen: First things first. Begin bij een goede basis. Namelijk de reiniging van de huid. In deze blog leg ik uit waar je op moet letten bij het kopen van een reinigingsproduct en in een later blog gaan we verder op de volgende stap in de huidverzorging, baby steps..

Een veelgemaakte fout die ik hoor is dat klanten kiezen voor een goede dagcrème maar het reinigen achterwege laten. Ze gebruiken immers toch geen foundation, poeder of oog make-up dus dan hoef je het toch ook niet te reinigen? Fout. Vergelijk de huid eens met een zonnebril, nadat je een dag je bril hebt op gehad zijn de glazen hiervan ook vuil en moet je deze schoonmaken.

SO, CLEAN IT UP!

Zorg dat je ten alle tijden, wat voor huid je ook hebt, een milde reiniging gebruikt die je huid niet uitdroogt! Ook bij een vette huid is dit erg belangrijk. Bij een vette huid of een huid met veel onzuiverheden zie je vaak dat er reinigingsgels worden gebruikt. Na gebruik hiervan voelt de huid super glad aan en heb je het gevoel dat je de reiniging perfect hebt uitgevoerd. Niets is minder waar.. Deze producten drogen de huid namelijk vaak juist uit waardoor de huid meer aangezet wordt om extra talg te gaan produceren. Vergeet niet: Balance is key.

Bij June city wellness hebben we drie verschillende reinigingen van Absolution.

1. Le nettoyant pureté – De (jawel) reinigingsgel. Ik hoor je denken: What the… Dat mochten we toch juist niet gebruiken?! Nou lieve mensen, deze dus wel. Hier zit namelijk witte wilg in, dit is een romeinse kamille die ontstekingsremmend werkt. Ook zit er haver in, deze krachtpatser bevat voedende en hydraterende eiwitten en heeft een herstellende werking op de huid.

2. L’eau soir et matin – Een delicate reinigingslotion met hazelnootolie die de huid zuivert en verzacht. Heb je last van couperose? Dan adviseren we zeker deze reiniging te gebruiken. Ook zit er helicrysem in, deze bevorderd de bloedcirculatie.

3. La crème douce démaquillante – Een milde reinigingscrème voor de gestresste, gevoelige huid die snel reageert. Deze bevat sint janskruid en heeft een kalmerend effect op de huid.

Verder is het bij het reinigen belangrijk dat je dit altijd doet voor het slapen gaan en na het sporten. Gebruik lauwwarm water en een schone handdoek na de tijd en dep de huid droog i.p.v deze droog te wrijven. Waar je ook op moet letten bij het kopen van een product is dat hier geen parabenen, PEG, synthetische kleurstoffen, parfum of ftalaten in zitten. Hierover wil ik graag nog meer vertellen maar aangezien dit niet in één alinea is samen te vatten gaan we ook dit in een volgend blog behandelen. Nieuwsgierig? Houd ons dan in de gaten!

Liefs, June