Yep je leest het goed, sporten is goed voor je huid. Daarom vanaf nu geen enkel excuus meer om het niet te doen šŸ˜‰ En believe me, sporten betekent niet dat jij je altijd volledig in de rondte moet werken, pas mag stoppen wanneer je drijfnat van het zweet bent of door moet gaan totdat je smartwatch zegt dat het okĆ© is zo. Nee, het gaat erom dat jij opperbest in je vel zit. Just for a happy & healthy YOU!

// WAAROM SPORTEN GOED IS VOOR JE HUID?
Sounds crazy right? Hoe zouden die helse burpees of painful crunches nou per se goed zijn voor je huid?! Well.. This is why:

Ooit een flinke sprint getrokken of een burpee gedaan? Dan ken je het gevoel dat het bloed door je aderen stroomt en je ademhaling versnelt. Kortom; het stimuleert je bloedcirculatie en verbetert je zuurstoftoevoer, hierdoor kunnen de voedingstoffen beter bij jouw huidcellen komen. Daarbij stimuleert het ook de afvoer van afvalstoffen, en deze ben je sowieso liever kwijt dat rijk, ze zorgen voor een grauwe teint en veroorzaken onzuiverheden op je huid. En wist je al dat sporten ook de aanmaak van collageen stimuleert? (oh my, het is echt overal goed voor!) Dit helpt je huid strak & elastisch te houden.

// DESI HER FAV WORK-OUT
Pilates! Deze work-out legt de druk op diepere spieren, flexibiliteit, evenwicht en coƶrdinatie. Het zorgt voor een goede houding en zorgt ervoor dat ik rustig wordt in mijn hoofd. Lekker muziekje op de achtergrond en na de tijd trakteer ik mezelf op een gezonde smoothie. Door de corona had ik het sporten een beetje laten varen, ik voelde het gewoon niet meer! Helemaal niet erg, want ik vind ook niet dat het moet voelen als een moetje. Ik ben op zoek gegaan naar iets waar ik mij weer goed bij voel. En dat is Pilates geworden. Ben jij ook op zoek naar iets wat bij jou past? Give it a shot!

// FAV WORK-OUT IRENE
Run Forest run! Op het moment kan ik echt intens genieten van hardlopen. Ik zoek dan ook fijne routes uit buiten de stad, lekker met je koppie de natuur in geeft mij zoveel ontspanning. Het zorgt er dan ook echt voor dat je gelukshormonen aan maakt. En hoe gelukkiger je bent, hoe minder stress je ervaart (of er gewoon beter mee om weet te gaan). Daarbij verbrand het lekker veel calorieƫn, en laat mij daar nou ook eens heel gelukkig van worden;). Afwisselen met krachttraining voor de vorm en yoga zodat mijn lichaam niet aanvoelt als 80 jarige.

// TIP
Combineer je work-outs met bindweefselmassage, zorgt voor nog mooiere resultaten en betere afvoer van afvalstoffen. Onthoud ook dat je je huid nog zo goed kan verzorgen aan de buitenkant, wanneer je binnenkant niet in balans is zal deze nooit optimaal kunnen shinen. Denk dus ook aan je voeding, alcoholgebruik, roken of het blootstellen aan UV straling.

// SKINCARE SIDENOTE
Hou er rekening mee dat je veel vocht verliest tijdens het sporten. Vul dit bij door lekker veel water te drinken, dat is altijd goed. Een goede verzorging voor na het sporten is le serum anti-soif, deze herstelt binnen NO TIME het vochtgehalte van je huid. Hydrate!

Ga de uitdaging aan met jezelf!

Liefs, June